weg tussen Kars en Ani in oost Turkije
Litouwen
Kasteel Trakai
De rit verloopt voorspoedig. Het is licht bewolkt en droog. Het landschap en de huizen doen ons denken aan Zweden. We rijden richting Vilnius maar komen er onderweg achter dat de stadscamping pas op 1 juni open gaat. We passen de route aan en rijden naar Trakai.
Trolebussen in Kaunas
Hier treffen we onze eerste medereiziger, Johan, de Nederlandse man die zonder zijn vrouw op reis is.
We besluiten om Vilnius over te slaan en naar Nida te gaan. De volgende dag rijden we over de snelweg via Kaunas naar het schiereiland Nida.
Flats in Kaunas op het veer naar het Koerisch schiereiland Nida
Duinlandschap op Koerisch schiereiland
Daar gaan we eerst op een veerboot. Aan de overkant zitten we gelijk in een Nationaal Park (deze staat ook op de UNESCO-lijst). We rijden 50 km en zijn dan bijna aan de andere kant van het smalle en langgerekte gebied. Prachtige dennenbossen en wit zand. Als je niet beter zou weten denk je in de Drunese Duinen beland te zijn.
Henrol in Nida
De volgende dag, 11 mei, gaan we een flinke wandeling maken om de wandelende duinen te bekijken. De duinen zijn hier wel 60 meter hoog, dus dat is lekker klimmen en dalen. In het dorpje staan leuk beschilderde huizen.
Tegen de avond arriveren er weer 2 campers met mede-reizigers. Heinz en Ursula. En ook Peter en Sigi. Zij trekken de volgende dag weer verder.
Wij blijven, het is een goede stek om lekker uit te rusten voor DE grote reis. We gaan nu eens de andere kant op met de wandeling. Naar de Oost zee. Een groot mooi wit strand waar niemand is. Dat kennen wij niet. En dat terwijl het vandaag schitterend zonnig weer is.
Woning in Nida

Wel vinden we iemand in het water, tenminste... zo ziet het er uit. Waarschijnlijk een pilotenpak?

13 mei het mooie weer is helaas weer over. Vandaag poets- en wasdag. Nu hebben we er mooi de gelegenheid voor en straks zal het met 18 campers wel dringen zijn.
Verder de rest van de dag de foto's uitzoeken, site bijwerken, boek lezen en met de mede camperaars een praatje maken.

Morgen rijden we door naar Riga (Letland) waar we zaterdag iedereen zullen treffen.

Hoge duinen bij Nida Oostzeestrand op Koerisch schiereiland Lijkt op een pilotenpak
Litouwen