Polen
Reisroute
Wat eten we Waar slapen we Onze camper
Op 1 mei zijn we bepakt en bezakt vertrokken voor onze mini-wereldreis. We rijden naar Rinteln (D) voor onze eerste overnachting. Daar ontmoeten we Wilma en Cor. Gezellig bijkletsen en lekker een hapje eten.
De volgende dag gaan we naar Helmstedt om daar naar het Zonengrenz-Museum te gaan. Het museum valt een beetje tegen en na een half uur staan we weer buiten.
Camperplaats Rinteln eten met Cor en Wilma
Socialistische hoogbouw in Kolobrzeg Strand Stogi Gdansk
We rijden verder naar Angermünde. Een rustig plaatsje boven Berlijn. We vinden er een rustige camperplek naast de stadsmuur, waar we de enige zijn.
Op 3 mei rijden we naar Polen. Erg veel regen onderweg. De wegen zijn afwisselend van bijzonder goed tot bijzonder slecht. We overnachten in een badplaats aan de Oostzee, in Kolobrzeg.
Een klein plaatsje waar nog driftig gekuurd wordt al straalt het plaatsje niet die alure uit. Veel grote betonnen flatgebouwen uit de Communistische tijd. Maar nu wel leuk opgeschilderd. Op 5 mei rijden we door de binnenlanden naar Gdansk. Een mooie bosrijke route met smalle wegen die ook veelal door grote vrachtwagencombinaties gebruikt worden. Deze dag is lekker zonnig, wel fris door de koude wind. 6 mei begint koud en grijs en gedurende de dag zal het niet warmer dan 10 graden worden. Met een trammetje gaan we van de camping naar het stadscentrum van Gdansk. Je waant je er bijna in Amsterdam.
stadspoort in Gdansk kraanpoort Gdansk

 

stadhuis Gdansk schoorsteenvegers in Gdansk
Vele mooie oude gebouwen, die destijds door Nederlandse bouwmeesters hier neergezet zijn. In een lunchroom trakteren we onszelf op een kop koffie met een lekker taartje om warm te worden. In de namiddag gaat het flink regenen.

Op Ingrid haar verjaardag begint de dag zeer mistig en koud. We rijden 200 km naar het oosten met harde regen. De met bomen omzoomde wegen zijn slecht. Door de heuvels van Mazurië: velden, bossen, meertjes en eenvoudige dorpen. De mensen leven van land- en bosbouw. En aan de vele mariabeelden onderweg tezien zijn ze zeer gelovig.

In Ruska Wies staan we op een camping met een prachtig uitzicht over een meer. De zon gaat schijnen en het wordt zowaar zeer aangenaam buiten. We trekken een lekkere fles rose spumante open.

Mariabeeld in Mazurië Landscap Mazurië
Ruska Wies Ruska Wies camping
De volgende dag blijven we want van wat zonnig weer moet je per slot van rekening lekker genieten. 's Avonds is er op de camping een grillmaaltijd, dat lijkt ons wel wat. Wij dachten er staan niet zo veel gasten op de camping dus dat wordt een gezellig intiem groepje. Maar in de middag arriveerde er nog 22 ACSI caravans/campers!!! Op 9 mei vervolgen we onze reis verder, richting Litouwen.
Polen